Максим Бурбак: Влада повинна запропонувати конкретний план деокупації Криму та Донбасу (відео)
вівторок, 7 лютого 2017, 10:19

Суспільство очікує від влади конкретного плану дій щодо деокупації Донбасу і Криму. Президент, як головнокомандуючий, повинен запропонувати, а Верховна Рада ухвалити цей план.

Про це наголосив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак у понеділок в ефірі програми «Свобода слова».

«Після останніх подій в Авдіївці, після трьох років війни, в якій загинуло понад 10 тис. осіб, суспільство, врешті-решт, вимагає від влади надати конкретний план щодо деокупації земель Донбасу і Криму. Тому  Президент, як головнокомандуючий, може розробити і запропонувати цей план, а Верховна Рада повинна його підтримати в цьому», - підкреслив Максим Бурбак.

Відповідаючи на запитання ведучого про те, чи готова фракція долучитись до написання плану, Максим Бурбак відповів: «Ми готові включитися в процес прийняття консолідованого рішення. Є проблеми вирішення військовим шляхом, є вирішення дипломатичним шляхом, а є проблеми щодо розвитку української держави, як незалежної європейської країни, до якої також будуть тягнутися окуповані території», - підкреслив Бурбак.

Він також наголосив на важливості продовження реформ. «Це також вирішення проблеми – продовження реформ, які були розпочаті. Це й курс на членство в НАТО, це і відродження економіки», - підкреслив керівник фракції.

Зокрема, фінансування армії на рівні 5% ВВП, яке було впроваджено урядом Арсенія Яценюка. «Фракції коаліції вже третій рік поспіль голосують за бюджет, в якому за ініціативи Яценюка було запроваджено не менше 5% ВВП на підвищення національної безпеки і оборони. В цьому році ми спромоглися це зробити на рівні не менше 130 млрд. грн. По-друге, цього року «Народний фронт» домігся, щоб нашим солдатам на першій лінії платили більше, ніж військовим в тилу - це справедливо», - наголосив Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua