Максим Бурбак закликав місцеву владу забезпечити безперебійну видачу біометричних паспортів
п’ятниця, 14 квітня 2017, 12:45

Керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак звернувся до депутатів місцевих рад та керівників органів самоврядування сприяти виділенню коштів з місцевих бюджетів, аби можна було закупити додаткове обладнання для виготовлення біометричних паспортів і їх видачу громадянам України.

Про це він написав на свій сторінці в Facebook.

«Прошу сприяти виділенню коштів з місцевого бюджету на закупівлю через електронну систему публічних закупівель Prozorro необхідного обладнання (автоматизованих робочих місць для оформлення та видачі біометричних документів) та побудови каналів зв’язку Національної системи конфіденційного зв’язку для ЦНАП", - йдеться у зверненні керівника фракції.

Максим Бурбак наголошує у листі, що для запобігання виникнення черг при оформленні паспортів Верховна Рада прийняла розроблений Урядом Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України». Згідно цього закону центри надання адміністративних послуг, створені органами місцевого самоврядування, наділені функціями з оформлення та видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Проте на сьогодні лише 18 таких ЦНАП мають необхідне обладнання і підключилися до Єдиного державного демографічного реєстру і можуть видавати біометричні паспорти.

«Негативний ажіотаж навколо біометричних паспортів не на користь ні місцевій владі, ні центральній. Тим більше, коли є можливість створити усі умови, щоб наші громадяни швидко і зручно отримували біометричні паспорти, і головне - без черг», - підкреслив Бурбак.

Він додав, що видача паспортів також збільшить надходження до місцевих бюджетів.

«У 2015-2016 роках до місцевих бюджетів від надання адміністративних послуг, які надаються ДМС, надійшло 1,3 млрд грн державного мита і вартості адмінпослуг, а у І кварталі 2017 року – 192 млн гривень», - зазначено у зверненні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua