"Народний фронт" підтримав ініціативи з повернення місцевих газорозподільчих мереж громадам
середа, 5 квітня 2017, 12:33

Ініціативи з повернення місцевих газорозподільчих мереж до комунальної власності – це абсолютно справедливе рішення.

На цьому наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"На відміну від закликів "Батьківщини" саботувати тарифи і переглядати конституційні повноваження центральної влади (що є латентним сепаратизмом), відновлення справедливості у використанні місцевих газових мереж – це та сфера, де місцева влада повинна отримати більше повноважень відповідно до реформи з децентралізації і суттєвого збільшення їх бюджетних ресурсів", - підкреслив Бурбак.

"Очікуємо від мерів і рад активного захисту прав громад, окремих споживачів, підприємців, які власним коштом прокладали газові труби", - наголосив керівник фракції "Народний фронт".

Він також повідомив, що у міській раді Чернівців "профірташівська більшість готує рішення про відставку міського голови, щоб не допустити повернення газорозподільчих систем міста у комунальну власність".

"Ми повинні повернути громаді 2-гу нитку міського газогону вартістю понад 23 млн гривень (в цінах 2011 року). Тоді в березні 2011 року прихвостні Фірташа в міській раді на чолі з непомітним Проданом усунули від виконання обов'язків мера Миколу Федорука та поклали на керування керовану ляльку Михайлішина. В грудні 2011 року передали власність громади (газогон) до Чернівціоблгаз в якості подарунку", - написав Бурбак на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що тепер настав час повертати назад громаді та отримувати плату за оренду газогону з місцевого монополіста, який належить олігарху Дмитру Фірташу.

"Персональне голосування по цьому питанню розкладе всі крапки над "і" для всіх мешканців Чернівців", - підкреслив Максим Бурбак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua