Максим Бурбак: Законопроект про зниження ренти на газ – це крок назад в боротьбі з газовими олігархами (відео)
середа, 4 листопада 2015, 11:05

Законопроект №2835 про зниження ренти на газ - це повернення пільг для газових олігархів.

Про це заявив Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак у Верховній Раді.

"Завтра в парламенті буде розглядатись у другому читанні законопроект №2835 щодо нібито здешевлення тарифів на газ для населення. Це не що інше, як повернення пільг для олігархів, які наживалися 24 роки на ринку газу", - підкреслив він.

Максим Бурбак зазначив, що даним законопроектом передбачається зниження на 70% ренти на газ для всіх видобувних підприємств, включаючи "Укргазвидобування".

"Це ті 7 млрд. грн., які мали бути направлені на виплату субсидій", - сказав він.

Голова фракції наголосив, що проведена реформа ринку газу і діючі ставки ренти були погодженні спільним меморандумом з МВФ, який підписав і Президент, і Прем’єр-міністр.

"Тому прийняття законопроекту №2835 - це крок назад у боротьбі з газовими олігархами", - сказав Бурбак.

Він зазначив, що фракція "Народного фронт" не підтримуватиме цей законопроект.

У свою чергу народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Олег Кришин підкреслив, що урядовий законопроект №2352а, в якому передбачалось збільшення ренти на газ для видобувних підприємств так званої спільної діяльності, був розроблений спільно з Міністерством фінансів та закордонними експертами.

"Нагадаю, що спільно з Міністерством фінансів і групою іноземних експертів, яку очолював Карлос Паскуаль, у нас був розроблений зважений збалансований законопроект №2352а, в якому враховані інтересі усіх учасників газового ринку, інтерес держави. І його треба приймати", - наголосив Олег Кришин.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua