Максим Бурбак: Запропонований Урядом план виходу з політичної кризи повинен стати основою змін до Коаліційної угоди (відео)
понеділок, 15 лютого 2016, 12:03

Парламент разом з Урядом і Президентом повинні знайти вихід з політичної лихоманки.

Про це заявив Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак у понеділок під час засідання Погоджувальної ради.

«Час припинити політику популізму, вигаданих претензій та звинувачень. Парламент разом з Урядом і Президентом повинні знайти вихід з політичної лихоманки. Будь-якій розумній людині зрозуміло, що відставка Уряду – це не розв’язок ситуації, а стрибок у прірву гострої загальнодержавної кризи і суспільного неспокою», - наголосив Голова фракції.

Він підкреслив, що Прем’єр-міністр на останньому засіданні Уряду запропонував спільний для Уряду, Парламенту і Президента план виходу із політичної кризи, в якому 379 конкретних, предметних рішень для втілення їх у 2016 році.

«Підкреслю - ці принципи і пропозиції підтримали Посли «Великої сімки».  Посол США Пайєтт та посли Євросоюзу закликали українську владу до єдності й продовження реформ. Вони фактично підтримали план Прем’єра Яценюка. Фракція “Народний фронт” вважає, що саме ця дорожня карта повинна стати основою для змін до Коаліційної угоди», - підкреслив  Максим Бурбак.

За його словами, серед основних пунктів програми дій Уряду на поточний рік - прозора масштабна приватизація об'єктів державної власності, реформа ДФС і митниці, ухвалення в другому читанні змін до Конституції України щодо судової реформи з одночасним прийняттям нового законодавства про статус суддів і судоустрій. Все це має базуватися на нових принципах української політики: нетерпимість до корупції, відсутність залаштункового політичного втручання, розмежування повноважень гілок влади і невтручання у діяльність одна одної. Усі державні компанії рішеннями номінаційного комітету повинні отримати нових незалежних директорів. На 50-ти найбільших державних підприємствах буде проведено міжнародний аудит.

Бурбак також наголосив, що Парламенту необхідно прийняти ряд законопроектів для впровадження безвізового режиму і пакету законопроектів для початку приватизаційного процесу.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua