Максим Бурбак: Завдяки політичній волі прем’єра Яценюка Україна виграла позов проти "Газпрому" (відео)
вівторок, 6 червня 2017, 10:30

Перемога в Стокгольмському арбітражному суді – це підтвердження того, що стратегічний план Арсенія Яценюка щодо енергетичної незалежності України правильний.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він наголосив, що своїм рішенням Стокгольмський арбітражний суд відновив справедливість і скасував кабальні умови договору, підписаного у 2009 році тодішнім прем'єром Юлією Тимошенко.

"Шлях до цієї перемоги розпочався в 2014 році, коли Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив ініціювати позов до міжнародного арбітражного суду", - сказав Бурбак.

"Тим, у кого коротка пам'ять, хочу нагадати події 2014 року: не було грошей в казні, борги за газ перед російським "Газпромом", за той газ, який вкрав Янукович, Фірташ і Льовочкін - понад 3 млрд доларів, захмарна російська ціна і газ не постачався без передоплати. Тоді було прийнято виважене державницьке політичне рішення – позиватися до "Газпрому", - нагадав Максим Бурбак.

Він зазначив, що тоді урядом Яценюка були прийняті рішення про відмову від закупівлі газу в Росії. І дотепер Україна не закуповує з Росії жодного кубометру газу.

"Ми перейшли на закупівлю необхідного газу у держав ЄС; широкі доступні субсидії для населення; початок реформи ринку природного газу; ламання олігархічних газових схем і реорганізація "Нафтогазу". Нарешті ми повинні розпочати повертати розподільчі мережі в комунальну власність. Це ініціативи прем'єра Яценюка. Всі ці рішення були ухвалені лише завдяки політичній волі Арсенія Яценюка", - наголосив керівник фракції "Народний фронт".

"47 млрд доларів Україна не винна Росії, російському "Газпрому". І ми розуміємо, чому йде цькування Яценюка, чому є такі судові рішення екстрадувати його до Росії. Тому що такої поразки Росії не задавав ніхто", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також зауважив, що необхідно робити і наступний крок - до повної фінансової стабільності паливно-енергетичного комплексу.

"Нам ще необхідно досягнути повної фінансової стабільності паливно-енергетичного комплексу, назавжди подолати проблему неплатежів, забезпечити незворотну і гарантовану диверсифікацію імпорту газу. Наш успішний досвід газової незалежності необхідно поширити на вугілля, ядерне паливо, моторне пальне. Нарешті завершити демонополізацію і деолігархізацію ринку газу і електроенергії", - резюмував Максим Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua