Максим Бурбак: Зміни, закріплені в Конституції, мають бути незворотними (відео)
п’ятниця, 7 вересня 2018, 17:36

Шлях України в ЄС та НАТО повинен бути відображений в чинній  Конституції і затверджений так, щоб жоден президент чи парламент не змогли його зупинити чи розвернути.

Про це в ефірі одного з телеканалів наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Я прихильник того, щоб майбутнє членство України в ЄС та НАТО було записано в чинній Конституції. Для того, щоб жодний наступний президент, жодний наступний склад парламенту не могли розвернути країну з її шляху до членства в Європі", - сказав Бурбак.

Він нагадав, що з ініціативою таких змін "Народний фронт" виступив ще минулої осені - під час з’їду партії.

"Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк з трибуни з’їзду сказав, що треба в Конституції законодавчо закріпити зміни щодо вектору зовнішньої політики на членство в ЄС та НАТО. Пройшло півроку – ми маємо подання Президента. Це співпадає з політикою та програмними засадами партії "Народний фронт", і тому ми будемо підтримувати це", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також додав, що прийняття змін повинне відповідати повністю Регламенту і процедурі.

"Щоб потім не було рішень "а-ля Янукович" - повернень собі конституційних повноважень", - наголосив керівник фракції.

Максим Бурбак також сказав, що парламент матиме необхідних 300 голосів для результативного голосування за зміни у другому читанні. Разом з тим він додав про необхідність внесення змін до Конституції та законів України щодо взаємодії органів влади на кшталт європейських моделей.

"Повертаємося до ініціативи "Народного фронту" про внесення змін в Конституцію щодо чіткого розподілу повноважень та відповідальності між гілками влади. Між президентом, прем’єр-міністром, Кабінетом Міністрів та Верховною Радою. Оце буде тоді повна зміна чинної Конституції до найкращих європейських стандартів", - резюмував керівник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua