Максим Поляков: Маю надію, що наші лікарі пристосуються до нововведень медичної реформи (фото)
понеділок, 10 грудня 2018, 12:03

Народний депутат фракції "Народний фронт" Максим Поляков провів зустріч з лікарями та колективом Жашківської центральної районної лікарні Черкаської області, де було обговорено залучення інвестицій у модернізацію медзакладів області та питання медичної реформи.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

"До мене, як народного депутата України, звернулась заступник голови Жашківської районної адміністрації Федоренко Таїсія Анатоліївна та колектив Жашківської центральної районної лікарні щодо сприяння у залученні інвестицій у модернізацію медичних закладів регіону. Маю надію та впевненість, що наші лікарі пристосуються до нововведень, що започатковані медичною реформою", – зазначив Максим Поляков.

За словами Максима Полякова, 15-16 грудня за його ініціативи та підтримки Міжнародного благодійного фонду "Сприяння розвитку медицини" на базі центру первинної медико-санітарної допомоги у м. Жашків та Бабанської дільничної лікарні Уманського району відбудуться безкоштовні медичні огляди київськими лікарями-офтальмологами та неврологами. Також буде здійснено підбір окулярів та забезпечення пацієнтів відповідними лікарськими засобами.

Головний лікар Жашківської центральної районної лікарні Левченко Юрій Євгенович зауважив, що у місті разом з Жашківською районною адміністрацією працюють над отриманням субвенції від Європейського Союзу щодо розвитку медичної галузі в регіоні.

"Сьогодні лікарів найбільше хвилює не модернізація медичної галузі, а реалії буття – яким чином їм працювати в умовах медичної реформи, адже не завжди бачення реформи в Міністерстві охорони здоров’я збігається з її реалізацією на місцях. Нині закінчується деклараційна кампанія – пацієнти повинні укласти договір чи декларацію із сімейним лікарем про обслуговування. За кожного дорослого пацієнта держава нараховуватиме лікарю 370 гривень. Верхня межа кількості пацієнтів на одного лікаря – 2 тисячі", – підсумував головний лікар Юрій Левченко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua