Максим Поляков: НАБУ займається провокаціями проти мене через оприлюднення компромату на Ситника (відео)
четвер, 6 липня 2017, 15:39

Представник фракції "Народний фронт" Максим Поляков неодноразово відмовився від хабара, який йому пропонувала “агент під прикриттям”, яка працювала на НАБУ.

Про це він заявив під час засідання Комітету з питань Регламенту та роботи Верховної Ради щодо подання ГПУ про зняття з нього депутатської недоторканності.

Він зазначив, що “агент під прикриттям” Катерина, яку НАБУ підіслало до його помічниці, досить довгий час її “психологічно обробляла, а також неодноразово провокувала і підбурювала до отримання хабара нібито за внесення правок до законопроекту”.

“Ситник (голова НАБУ) протягом року намагався присилати різних людей. І це відомо. Але з цього нічого не вийшло. І що вони роблять? Вони штучно знаходять “суперагента”, який має вчинити злочин. Тому що саме вона намагається створити злочин, якого не існує. Тому що має бути факт вимагання чогось, що її про щось просять. Цього не існує”, - наголосив Поляков.

Народний депутат також розповів, що цією операцією з “агентом” керував пан Індиченко, якого, за його словами, “вигнали з міліції та який “сидів” в УБОЗі в Одесі на контрабанді зброї та наркотиків”.

“Яким чином взагалі ця людина могла пройти поліграф? І НАБУ розповідає сьогодні, що вони набрали чесних, незаангажованих людей?! Він (Індиченко) займався провокаціями і до цього, це його спеціалізація. Саме його Ситник підіслав, і знайшли цього “спецагента”, - підкреслив Поляков.

Як він наголосив, відео- та аудіозаписи, які під час засідання Регламентного комітету продемонстрували ГПУ та НАБУ, є неповними. Так, за його словами, були й інші записи його зустрічей, під час яких Поляков неодноразово відмовлявся від хабара, який йому пропонували. Так само він заявив, що на відео немає жодного доказу, що він вимагав чи брав кошти від будь-кого.

Більше того, народний депутат розповів, що приводом для його знайомства з Катериною було те, що вона нібито представляла “міжнародну компанію, яка є найбільшою в світі по переробці бурштину та хоче створити в Україні до 1000 робочих місць та ввезти сюди обладнання”.

“Ця аферистка, зустрівшись зі мною, розповіла про свою “гарну компанію”, розповіла, що вона, дійсно, хоче платити за те, за те, і запропонувала мені особисто також кошти. На що я їй повідомив, що те, що вона робить, непотрібно робити, що не треба коштів. Більше того, я їй запропонував — давайте це зробимо на державному рівні (завести інвестора в країну) на рівні Прем'єра, Віце-прем'єра. Вона каже: “Який ваш зиск?”. Кажу: “Я собі медаль повішу, що я завів такого інвестора в державу”, - розповів Максим Поляков.

На підтвердження своїх слів він зачитав стенограму НАБУ зі своєї зустрічі з агентом Катериною, яка була передана до суду, однак, ГПУ та НАБУ не продемонструвало її присутнім під час засідання.

“Я їй чітко кажу, що мені непотрібно кошти. Чітко! Це є в стенограмі! Чому цього немає тут на відео (яке демонструвалося під час засідання. - Ред.)? Це стенограма НАБУ, це відеозапис, де я чітко кажу, що гроші непотрібні” - обурився народний депутат.

Згодом парламентар перевірив інформацію про цю “міжнародну компанію” і з'ясував, що вона перебуває у процесі банкрутства, і “їй нічого в Україні не потрібно”, після чого він зрозумів, що “агент” Катерина є аферисткою і заборонив своїй помічниці з нею спілкуватися.

Крім того, у перерві засідання комітету народний депутат звернув увагу ЗМІ на те, що Генеральний прокурор Юрій Луценко також підтвердив, що “Поляков нічого не вимагав”.

“Я хочу йому (Юрію Луценко) подякувати, що сьогодні він сказав дуже принципово: “Поляков ні в кого нічого не вимагав”. Це найважливіше”, - наголосив народний депутат.

На переконання Максима Полякова, його переслідування працівниками НАБУ почалося після того, як він у 2015 році подав заяву в ГПУ щодо відкриття кримінальної справи проти керівника НАБУ Артема Ситника через те, що, “він, будучи головою НАБУ, повіз свою дружину в Лондон за державні кошти, а також після оприлюднення народним депутатом інформації про те, що дружина Ситника стала власницею кількох квартир у той час, як він працював прокурором Київської області, та про незаконну діяльність першого заступника директора НАБУ Гізо Углави в Грузії”. За словами Полякова, саме після цього “НАБУ почало посилено цікавитися його особою”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua