Максим Бурбак: Закон про реструктуризацію валютних кредитів є популістським і може спровокувати колапс банківської системи (відео)
субота, 4 липня 2015, 11:58

Проблему валютних позичальників необхідно вирішувати, але не популістським законом, який спровокує колапс банківської системи країни.

Про це заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак у п’ятницю в ефірі «Шустер live», коментуючи прийнятий Парламентом закон про реструктуризацію валютних кредитів.

«Це функція регулятора. Треба сідати за круглий стіл, запрошувати банки, дивитися їх кредитний портфель і домовлятись. Але це не вирішується законопроектом, яким просто хочуть списати заборгованість усім позичальникам: і тим, хто брав для купівлі житла, і тим - хто для розкоші», - наголосив він.

Максим Бурбак відзначив, що є і інша категорія позичальників, які після першої кризи в 2008 році, враховуючи ризики та погоджуючись на пропозицію банків, перевели свої кредити в національну валюту під вищі відсотки. Їхні інтереси у законопроекті не були враховані.

«Що робити тим людям, які вже перевели кредити в гривні і вже погасили кредит або ще й досі його погашають? Що вони мають сказати? Цей закон торкається 65-ти тисяч сімей. А треба враховувати інтереси й інших позичальників», - підкреслив голова фракції.

За його словами, такі популістські рішення свідчать лише про початок виборчої кампанії до органів місцевої влади.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua