Мартиненка хочуть кинути до СІЗО для тиску на «Народний фронт», - Андрій Тетерук
середа, 3 травня 2017, 14:31

Намагання НАБУ та САП посадити Миколу Мартиненка в СІЗО без жодних для цього підстав є спробою тиску не лише на політика, а й на політичну партію «Народний фронт».

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів після завершення засідання Апеляційного суду Києва.

Народний депутат нагадав, що наразі в суді не розглядається сама справа по суті.

«Зараз йде намагання показати видимість, створити таку інформаційну піар-кампанію навколо цього всього і посадити його (Мартиненка) в СІЗО, хоча підстав для цього у прокуратури абсолютно немає. І тому вони намагаються вводити в оману суспільство», - сказав Тетерук.

«Якщо людина потребує покарання, то докази треба готувати – за півтора року більш ніж достатньо було часу – нести в суд і переконувати суддю, що ця людина або група осіб в чомусь винна, і притягати їх до відповідальності. А коли людину просто хочуть обмежити в свободі, то це взагалі фундаментальне порушення прав», - наголосив він.

Парламентар також зауважив, що вони разом з колегами уважно спостерігають за перебігом цієї справи, «аби все відбувалося згідно з законодавством, а не так, як цього хоче окрема група осіб».

Крім того, Андрій Тетерук вкотре нагадав, що Микола Мартиненко добровільно здав депутатський мандат, щоб доводити свою невинуватість у суді, протягом останніх півтора року виїжджав за межі України та повертався назад, не вчиняючи жодних спроб втекти з країни чи іншим чином уникнути відповідальності.

«Тому намагання посадити його зараз в СІЗО, на мій погляд, є абсолютно штучно створеним приводом для того, щоб тиснути додатково не тільки на Миколу Мартиненка, а й на «Народний фронт», - заявив перший заступник керівника фракції.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua