Мартиненко допоміг позбавитися від впливу Росії на енергетику, проти нього ведеться цілеспрямована кампанія - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 21 квітня 2017, 18:20

Микола Мартиненко не збирався покидати країну попри інсинуації певних так званих "антикорупціонерів".

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у коментарі журналістам в Солом'янському районному суді, де має розглядатися обрання запобіжного заходу Мартиненку.

"Більше того, після добровільної відмови від депутатства він пропонував здати свій закордонний паспорт, однак, ніхто не чинив ніяких процесуальних дій щодо цього", - сказав Тетерук.

"Для нас є дивним, коли певні народні депутати першими за всіх, навіть прес-службу НАБУ, анонсують подібні підозри, подібні затримання. Для нас є дивним, коли на місці затримання чатують певні знімальні групи. Все це свідчить про цілеспрямовану кампанію. І коли наперед відомо, який суддя розглядатиме справу, про яке неупереджене судочинство може іти мова?", - підкреслив Андрій Тетерук.

Представник "Народного фронту" також спростував заяви окремих ЗМІ про можливе затягування судового засідання народними депутатами.

"Ми контролюватимемо хід справи, і якщо нами буде помічено протиправні дії, спрямовані на політичну розправу, ми будемо це припиняти. Зараз ми хочемо побачити, яким чином відбуватиметься розгляд справи, якими фактами апелюватимуть НАБУ і САП, і будемо інформувати суспільство про хід справи", - заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт".

Андрій Тетерук також повідомив, що в часи свого депутатства, коли Микола Мартиненко очолював комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, "він робив усе, аби позбавити Росію того впливу на енергетичний сектор, який вона мала".

"Саме через його принципову позицію Росія втратила величезні контракти з атомної енергетики. І ми вбачаємо, що певна зацікавленість РФ в певних моментах переслідувань стала основним моментом", - сказав народний депутат.

Андрій Тетерук також підкреслив, що попередні обвинувачення, які мали місце протягом останніх 1,5 років щодо Мартиненка, розвалювалися в судах.

"Сама тому нам, як депутатам, з професійної точки зору цікаво дивитися, що НАБУ пропонуватиме суду в якості доказів, оскільки я особисто не раз звертався до них як депутат із заявами про корупційні злочини у держпідприємствах, але НАБУ чомусь не бачило збитків для держави, а тут людина нічого не підписувала, керівник державного підприємства поза увагою НАБУ, а політика чомусь переслідують", - резюмував Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua