Маємо зробити все, щоб громадяни України і ЄС мали змогу зручно і швидко перетинати кордон, – Володимир Омелян
вівторок, 22 серпня 2017, 12:08

Громадяни України та громадяни країн-членів Європейського Союзу повинні мати змогу зручно і швидко перетинати західний кордон України.

Про це заявив міністр інфраструктури, представник партії "Народний фронт" Володимир Омелян під час наради з удосконалення функціонування пунктів пропуску на західній ділянці державного кордону.

У нараді також взяли участь народний депутат від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко, в. о.  голови Укравтодору Славомір Новак, перший заступник Голови Адміністрації Держприкордонслужби Василь Серватюк, член правління ПАТ "Укрзалізниця" Іренеуш Василевський, представники Мінфіну, Мінекономрозвитку, МЗС, МВС та ДФС.

"Нам треба розширювати пропускну здатність пунктів пропуску:  кількість смуг, кількість співробітників. Нам треба звертатись до досвіду польських колег і країн ЄС, починати з невеликих пунктів пропуску, налагоджувати роботу, потім поширювати алгоритми на більші пункти пропуску", - зазначив Володимир Омелян.

Під час наради обговорили питання ремонту під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску на українсько-польському (у першу чергу із спільним прикордонно-митним контролем - Устилуг, Угринів, Грушів, Смільниця),  українсько-угорському,   українсько-румунському та українсько-словацькому державному  кордоні. Також йшлося про доцільність збільшення існуючих автомобільних пунктів пропуску, реалізацію договорів між Урядом України та урядами Республіки Польща та Угорщини про надання кредитів на умовах пов’язаної допомоги, розмежування руху легкового та вантажного транспорту тощо.

Володимир Омелян наголосив на необхідності подальшої роботи над розвитком залізничного пасажирського сполучення з містами Республіки Польща та інших країн, налагодженням нових шляхів швидкісних залізничних сполучень, а також звернувся із проханням  пришвидшити час проходження кордону автобусами, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення.

За результатами наради Держприкордонслужба та ДФС мають визначитись з ресурсами, які необхідні для розширення пропускної здатності наявної мережі пунктів пропуску,  передусім на кордоні з Польщею, Укравтодор повинен забезпечити належний стан під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску. Вирішено також звернутись з проханням до МЗС розпочати переговори із Польською стороною щодо збільшення пунктів пропуску.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua