Медведчука треба притягнути до кримінальної відповідальності за фінансування тероризму, - Андрій Левус
середа, 8 червня 2016, 15:06

Об'єднання "Український вибір" слід заборонити, а Віктора Медведчука - притягнути до кримінальної відповідальності за статтями фінансування тероризму та сприяння сепаратизму.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Левус, коментуючи інформацію про те, що Служба безпеки почала перевірку можливої причетності громадського об'єднання "Український вибір", ініціатором створення якого є Віктор Медведчук, до сепаратистської діяльності.

Народний депутат нагадав, що першу заяву до Генеральної прокуратури щодо перевірки дій Віктора Медведчука та об'єднання "Український вибір" він подав ще у грудні 2015 року. У відповідь на це "Український вибір" подав позов вже проти самого Андрія Левуса нібито через наклеп.

При цьому парламентар додав, що він разом з іншими депутатами з "Народного фронту" передав у ГПУ папери з обґрунтуваннями та підтверджуючими документами щодо протиправної діяльності Медведчука.

"Було подано заяву до Генеральної прокуратури щодо відповідних дій Медведчука з вимогою провести розслідування за статтями "державна зрада, фінансування тероризму та сприяння сепаратизму", - повідомив він.

Втім, за словами Андрія Левуса, ГПУ відкрила кримінальне провадження лише після того, як це її зобов’язав зробити суд, знову ж таки за його позовом.

Народний депутат зауважив, що оскільки зазначені вище статті стосуються державної безпеки, то ГПУ не залишила собі слідство у цих провадженнях, а передала його СБУ, яка наразі й проводить розслідування по всіх цих статтях.

"Ми розуміємо, що вся структура "Українського вибору" була і є задіяною в процесах, фактично, федералізації України або й сепаратизму. Головні аргументи полягають у тому, що, наприклад, один з лідерів "Українського вибору" у Харкові Костянтин Долгов є послом ДНР в Москві. Так само лідер харківського "УВ" Масалов був "губернатором" так званої "Харківської народної республіки" під час "руської весни". Таких аргументів можна навести дуже багато", - розповів він.

"Ми вимагаємо того, щоб ці люди були притягнені до відповідальності. І щоб був встановлений зв'язок між ними, організацією "Український вибір" та самим Віктором Медведчуком. На нашу думку, цю організацію треба заборонити, а Медведчука, відповідно до звинувачень, притягнути до кримінальної відповідальності", - резюмував представник фракції "Народний фронт".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua