Ми не можемо знати про плани Путіна. Але ми повинні знати про свої плани - Арсеній Яценюк
понеділок, 13 грудня 2021, 09:11

“Ми не можемо знати про плани Путіна. Але ми повинні знати про свої плани. Ми повинні бути готові до будь-якого сценарію. Наші плани – це оборона країни. Це в першу чергу сильна українська армія і сильна українська держава”, - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Реальна політика» на телеканалі «Україна 24». 

Протягом останніх двох років, підкреслив Арсеній Яценюк, українська влада займалася “великим будівництвом”: “Але ключове – це будівництво великої української армії, ось основне завдання. Це є запорука української незалежності”. 

Арсеній Яценюк нагадав, що українська влада робила вигляд, що нічого не відбувається особливого, коли  півтора місяця тому США передали інформацію, що на українських кордонах йде масоване скупчення російських військ і Росія готується до широкомасштабного наступу або до ескалації ситуації. "Тобто, коли директор ЦРУ летить до Москви, що взагалі безпрецедентна річ, - аби донести прямий меседж до російського президента не чіпати Україну, - українська влада робить вигляд, що нічого не відбувається”.

Пояснень, на думку Арсенія Яценюка, кілька: «Не тільки те, що вони там непрофесіонали і не розбираються. У  них там купа російської резидентури”, - наголосив він, нагадавши про інформацію в ЗМІ про російське громадянство заступника міністра внутрішніх справ, який є чоловіком найближчої помічниці Зеленського в адміністрації президента. 

“Як з ними можна ділитися розвідданими? Ці ж розвіддані явно попадуть до росіян”, - додав Арсеній Яценюк. 

Він зазначив, що рішення влади “робити вигляд, що начебто нічого не відбувається”, пов’язано тільки з одним - “Зеленського цікавить тільки його особистий рейтинг.”

“Люди за 8 років війни стомилися. Війна – це страх, невпевненість, драма, негативні емоції. Тому він приймає рішення для себе керуватися не принципом Верховного головнокомандувача і глави української держави, де треба казати правду, а керуватися принципом своєї колишньої професії, де хочеться отримати аплодисменти чи рейтинги». 

Правда, за його словами, стала відома не завдяки верховному головнокомандувачу, а завдяки світовим засобам масової інформації світовим. «А потім він зрозумів, що вже немає куди діватися”, - зазначив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua