Ми не повинні допустити інформвпливу Росії на наші прикордонні області під час переходу України на цифрове мовлення, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 9 лютого 2017, 15:08

Процес переведення України виключно на цифрове мовлення має відбуватися поступово з урахуванням інтересів прикордонних регіонів, де у разі тотального відключення українського аналогового мовлення та відсутності цифрового, є загроза інформаційного впливу Росії через її аналоговий телесигнал.

Про це заявила Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар у четвер в інтерв'ю журналістам.

Вона наголосила, що сьогодні існує дуже серйозна проблема, яка полягає в тому, що згідно із законодавством аналогове мовлення має бути відключене, але в такому випадку ті прикордонні області, в яких не всюди є покриття цифрового мовлення, будуть отримувати аналогове мовлення, у першу чергу, з Росії та інших країн.

“Ми взяли на себе зобов'язання зараз напрацювати документ, відповідно до якого ми, по-перше, у прикордонних регіонах не будемо відключати аналогове мовлення, і, напевно, перенесемо відключення і будемо робити його поступово. Ми будемо говорити про це з Урядом (можливо, це регулюватиметься постановою КМУ)”, - наголосила Вікторія Сюмар.

Голова профільного комітету додала, що, на її глибоке переконання, процес переведення України на цифрове мовлення можна побудувати лише таким чином, коли він почнеться з великих міст (приблизно, з початку 2018 року), але з врахуванням інтересів тих регіонів, які залежать від аналогового мовлення і де немає цифрового мовлення.

“В таких регіонах не можна відключати аналог цілком”, - додала вона.

Крім того, Вікторія Сюмар зазначила, що повністю відключати в Україні аналогове мовлення не можна також до вирішення питання з монополістом цифрового мовлення компанією “Зеонбуд”.

“Якщо у нас є монополіст в цифровій сфері, який не виконав свої зобов'язання перед державою і не покрив всю Україну цифровим сигналом, і далеко не всі домівки мають цифрові декодери, і дуже багато людей не мають можливості їх купити... Поки весь цей комплекс проблем не буде вирішено, ми не можемо сьогодні позбутися від аналогового мовлення”, - наголосила народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua