Ми повинні протидіяти російській агресії спільними зусиллями, - Микола Княжицький
вівторок, 18 вересня 2018, 14:23

Уникнути реваншу можна лише спільними зусиллями, ставши разом проти російської агресії на захист прав людини та тих цінностей, заради яких була підписана Угода про Асоціацію Україна-ЄС.

Про це заявив співголова Парламентського комітету Асоціації (ПКА) Україна-ЄС, представник фракції "Народний фронт" Микола Княжицький під час восьмого засідання Парламентського комітету Асоціації.

"Якщо Росія направила цих своїх "туристів" у Солсбері, то уявіть, що відбувається в Україні: на фронті, в нашому політикумі, ЗМІ. Уявіть, скільки грошей вливається для реваншу на виборах. І коли я часто чую від наших європейських колег, що можна так чи інакше домовитися з Росією, і нехай Україна залишається буфером, скажу, що це неможливо", - зазначив Микола Княжицький.

На його думку, у випадку, якщо Україна потрапить у російський простір, то буфером стануть Польща, Румунія та Угорщина, а не Україна. Тому питання стратегічного європейського вибору та реформ є вкрай важливим.  

"Ми дуже вдячні цьому складу Європейського парламенту за підтримку. Якщо подивитися на те, що ми зробили після Революції Гідності, то, фактично, зараз ми живемо в іншій країні. За чотири роки Україна змінилася кардинально. Звісно, ми відчуваємо, що цих змін недостатньо, але довести їх до кінця зможемо тільки якщо разом станемо проти російської агресії на захист прав людини та тих цінностей, заради яких ми підписували Угоду Україна-ЄС", - завив народний депутат.

У засіданні Парламентського комітету Асоціації, яке проходить у Львові, взяли участь представники Європарламенту, Верховної Ради України, члени Уряду та представники регіональної влади України. Європейську частину очолює член Європарламенту Даріуш Росаті, українську – народний депутат України Микола Княжицький.

Під час засідання ПКА також обговорюватимуться питання пріоритетності в рамках імплементації Угоди про Асоціацію, перспективи поглиблення відносин між ЄС та Україною, транскордонне співробітництво, безпека, реформа децентралізації, виборча та судова реформи тощо.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua