Ми повинні шанувати пам`ять загиблих захисників, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 27 лютого 2019, 11:28

В Україні на законодавчому рівні повинен бути встановлений День вшанування пам’яті загиблих захисників України.

Про це під час виступу з парламентської трибуни заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Починаючи з 2016 року я неодноразово з цієї трибуни заявляв про те, щоб ми визначились з тим, коли нам встановити День вшанування пам‘яті загиблих захисників України. Була відповідна ініціатива Верховної Ради, потім була ідея, що такий день повинен своїм указом встановити Президент України", - заявив Тетерук.

За його словами, з цього питання було проведено великий обсяг роботи. Зокрема, проведені круглі столи за участі Глави держави, побратимів, духовенства, представників Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил.

"Одностайно було вирішено, що такий пам‘ятний день має бути встановлений. Ми маємо вчитись шанувати тих, хто своїм життям дозволяє нам мріяти і будувати майбутнє", - додав парламентар.

Андрій Тетерук зазначив, що фракція "Народний фронт" звернулася до Президента з тим, щоб він підписав відповідний указ, але в Адміністрації президента порадили повернутися до цього питання після закінчення бойових дій у країні.

"Ми вважаємо, що таке рішення повинно бути ухвалене зараз. Адже у багатьох країнах світу є такі дні, коли там згадують своїх полеглих воїнів. І тільки в Україні такого дня немає. Наш моральний обов‘язок - зробити усе, аби такий день був встановлений. Ми маємо започаткувати цей день і на рівні держави цивілізовано шанувати своїх загиблих синів та доньок, які віддали життя за нашу країну", - підсумував Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua