Ми повинні жорстко карати тих, хто перевантаженим транспортом руйнує наші дороги, - Володимир Омелян (відео)
середа, 30 серпня 2017, 16:05

За пропозицією Міністерства інфраструктури внесено зміни до порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Уряду.

Міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян зазначив, що передбачається суттєва оптимізація процедури контролю, прибереться дублювання функцій «Укравтодору» та «Укртрансбезпеки», а також посилиться контроль за проїздом великовагових та великогабаритних транспортних засобів дорогами загального значення.

«Зокрема, уніфіковано термін габаритно-вагового контролю шляхом виключення визначення деяких видів контролю, які дублюють один одного. Узгоджено процедуру здійснення габаритно-вагового контролю, а також надано водієві, який здійснює міжнародні перевезення вантажів, можливість застосовувати міжнародні сертифікати зважування у разі пред’явлення якого контролюючим органом ваговий контроль транспортного засобу не здійснюватиметься», - пояснив він.

Також, за його словами, на вимогу представників бізнесу врегульовано питання перевезення дорогами загального користування швидкопсувних вантажів, а також тварин у денну пору доби під час підвищення температури повітря вище 28 градусів.

Володимир Омелян також наголосив, що законопроекти, які посилюють відповідальність за порушення габаритно-вагових норм, розроблено в Міністерстві інфраструктури та внесено до парламенту.

«Я би дуже просив, щоб Уряд теж підтримав ті закони, які є вже в  українському парламенті - щодо суворішого контролю за перевантаженнями на українських дорогах. Ми пропонуємо поширити відповідальність з перевізника на власника, відправника та отримувача вантажу, різко підняти штрафи. Ми повинні жорстко карати тих, хто руйнує наші дороги», - наголосив він.

Міністр повідомив, що в 2018 році на українських дорогах буде працювати фактично більше 100 мобільних станцій габаритно-вагового контролю. «І я сподіваюся, що разом з європейськими партнерами ми зможемо збудувати ще 15 стаціонарних автоматизованих станцій», - додав Володимир Омелян.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua