Ми втримали державу, досягли енергетичної незалежності і уникли дефолту, - Остап Семерак (відео)
субота, 11 листопада 2017, 15:35

В Україні вперше за роки незалежності змінилося ставлення до природоохоронної галузі. Захист довкілля стає реальним пріоритетом державної політики.

Про це заявив член Координаційної ради політичної партії "Народний фронт", міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час з’їзду партії.

Він зазначив, що лише за три роки існування партії "Народний фронт" вона досягла значних успіхів.

“Згадайте 2014 рік. Тоді, коли закінчилися події на Майдані, саме наша партія взяла на себе відповідальність за ту ситуацію, яка була в країні. Три ключові посади в країні обіймали лідери нашої партії – це голова Верховної Ради, виконуючий обов’язків президента Олександр Турчинов, Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій і це Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк”, - нагадав міністр.

“І в тих умовах, коли в країні йшла війна, ми змогли зробити багато: ми втримали державу, ми досягли енергетичної незалежності, ми уникнули дефолту, ми запустили серйозні глибокі реформи у всіх секторах економіки”, - наголосив Остап Семерак.

Так, за його словами, Україна - третя в Європі, що підписала та ратифікувала Паризьку кліматичну угоду.

“Україна не просто відновила довіру до себе, а знаходиться у мейнстрімі світового прогресу по збереженню планети”, - заявив міністр.

В якості прикладу він навів визначну подію не лише для всієї України, але й світу – накриття безпечним саркофагом четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, яке відбулося 29 листопада 2016 року. Крім того, саме Остап Семерак запропонував нове бачення Чорнобильської зони відчуження: “не як тягар для економіки чи території катастрофи, а як територія змін, науки та інновацій”.

“Ми забезпечили рішення, які дають можливість втілити на цій території інвестиційний проект величиною $1 мільярд», - розповів він і сказав, що цим  проектом вже зацікавилося багато інвесторів як з Європи, так і з Азії.

Остап Семерак також нагадав про ухвалення розробленої Міністерством екології та природних ресурсів Національної стратегії управління відходами до 2030 року, чого не було зроблено за усі роки незалежності. За його словами, на сьогодні в країні відбувається утилізація лише 30% промислових відходів і 4% комунальних відходів.

“Це вперше за часів незалежної України серйозний стратегічний документ, який сформував державну політику у цій сфері, в основі якої є європейські принципи та моделі”, - підкреслив він.

Міністр також відзначив ухвалення важливого закону про оцінку впливу на довкілля, який повністю змінює підхід бізнесу чи будь-якої іншої господарської діяльності до екології.

“Не буде більше надприбутків за рахунок шкоди навколишньому середовищу”, -  заявив Остап Семерак.

Крім того, сьогодні на стадії запуску реформа Державної екологічної інспекції, яка раніше була “прогнилою корупційною інституцією, а тепер має перетворитися на фахову структуру”.

За словами міністра, особливу увагу слід приділяти розвитку природно-заповідного фонду України, який сьогодні займає лише 6% території країни. Так, він повідомив, що лише за останній рік в Україні було створено 63 об’єкти на території природно-заповідного фонду і розширили його до 180 тисяч га. “Це кращий показник за останні п’ять років, який в Україні досягали”, - додав він.

“Головна наша спільна перемога – це зміна ставлення до природоохоронної галузі. Захист довкілля стає реальним пріоритетом державної політики. Це бачать наші європейські партнери, такі зміни відчують майбутні покоління українців”, - резюмував Остап Семерак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua