Ми захистили закон про мову від українофобів, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 15 травня 2019, 14:45

Спроби завадити ухваленню Закону про функціонування української мови як державної (5670-д) були намаганням антиукраїнських сил похитнути українську державність. Однак злагоджена робота парламенту змогла захистити мовний закон.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час спілкування з журналістами в кулуарах Верховної Ради.

"Спротив, який ми бачили під час підготовки, розгляду і затвердження закону про функціонування української мови як державної свідчить про, насамперед, не намагання зруйнувати сам закон. Він свідчить про спроби антиукраїнських сил зруйнувати все українське - мову, культуру, державу, та перетворити нас на колонію Російської Федерації", - сказав народний депутат.

За словами Тетерука, спроби деяких парламентарів заблокувати ухвалення закону про українську мову, є частиною агресії Кремля проти України.

"Це - системна, комплексна агресія, яка чиниться проти всієї України - від фронту до наших внутрішньополітичних справ. Ми це усвідомлюємо, тому, розуміючи небезпеку, яка загрожує нашій державі, ми нівелюємо ці загрози своїми діями. І ми змогли захистити закон про мову на всіх стадіях - від подання законопроекту до підпису Головою Верховної Ради", - зазначив парламентар.

Він також запевнив, що фракція "Народний фронт" надалі докладатиме усіх зусиль для захисту важливих для держави законопроектів від українофобів та агресора.

"Я отримую багато привітань від громадян з приводу ухвалення цього закону. Закону, який слугуватиме прийдешнім поколінням українців. Адже в українській державі має панувати і пануватиме українська мова. І ми зробили усе можливе для захисту української мови та українського народу. Також ми надалі робитимемо все для захисту важливих для країни законопроектів від нападів "п‘ятої колони", - підсумував Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua