Михайло Бондар вимагає якнайшвидше погасити заборгованість по заробітній платі перед шахтарями
п’ятниця, 4 серпня 2017, 15:43

Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції «Народний фронт» Михайло Бондар звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості та до Прем’єр-міністра України з вимогою якнайшвидше погасити заборгованість по заробітній платі перед шахтарями.

Як повідомив народний депутат, у четвер, 4 серпня, він взяв участь у спільному засіданні Профспілки працівників вугільної промисловості України та Регіонального об'єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червоноград вугільних підприємств ДП "Лвіввугілля".

Михайло Бондар розповів, що на підприємствах склалася критична ситуація щодо невиплати заробітної плати за червень 2017 року. Так, за його словами, станом на сьогодні, шахтарям виплатили лише 30 % від заробітної плати за червень і нічого не заплатили за липень.

«Ситуація така, що сьогодні можливо навіть не будуть підніматися на поверхню шахтарі, які спустилися в лаву. Вони привели до директора своїх дітей, щоб він їх кормив, а самі пішли в лаву і сказали «ми не піднімемось», - розповів він.

Представник фракції «Народний фронт» зауважив, що раніше він неодноразово звертався до профільного міністра та Уряду з вимогою надати державну підтримку вугільній галузі. В результаті цього Кабінет Міністрів вніс зміни до Державного бюджету і виділив кошти на покриття собівартості вугілля та на заробітні плати шахтарям. Однак, як підкреслив Бондар, оскільки бюджетні зміни були підписані лише кілька днів тому, то фактичне виділення коштів потребує певного часу, а «шахтарям немає чим годувати родини вже сьогодні».

«27 серпня День шахтаря. 70 років як відзначається це професійне свято. На шахтарях лежить вся енергетика нашої країни. І є дуже великий ризик, що вони зустрінуть це свято без грошей та із заборгованістю. І найголовніше, що у зв’язку з тим, що не виплачується зарплатня, у людей немає накопичень і вони не знають, чим годувати свої родини», - обурився народний депутат.  

За його словами, вугільники вирішили призупинити відвантаження вугілля до надходження коштів на виплату заробітної плати, планують вийти на протест з перекриттям міжнародної автомобільної траси та вимагають зустрічі з Міністром енергетики Ігорем Насаликом.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua