Михайло Хміль: Орієнтир України незмінний – інтеграція в ЄС і НАТО
п’ятниця, 18 січня 2019, 10:30

Політичний 2019-й рік президентських і парламентських виборів не має завадити реалізації стратегічних проектів розвитку та зміцненню оборонної галузі нашої країни, бо орієнтир України незмінний – це інтеграція в ЄС та членство в НАТО.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль, підбиваючи підсумки роботи у 2018 році і окреслюючи виклики 2019-го.

"2018-й рік був складний для України. Передусім, з огляду на продовження війни на Сході. Тому парламент робив акцент на нарощуванні обороноздатності держави. Низка законодавчих ініціатив сприяла тому, що українська армія в 2018 році увійшла у десятку найсильніших армій Європи. Вона отримала на своє озброєння сучасні вітчизняні ракетні комплекси, американські "Джавеліни", а МВС і Нацгвардія – перші два з 55-ти французьких гелікоптерів. У 2018 році розпочалось будівництво житла для військових-контрактників. Декілька таких багатоповерхових будинків для військових будуються, зокрема, у Старичах Львівської області", – повідомив Михайло Хміль.

За словами народного депутата, першочергові завдання парламенту в цьому році – ухвалення закону про державну мову, Виборчого кодексу та законопроектів із економічного блоку.

"2019-й рік буде складним у фінансовому плані, тому що Україна має виплатити третину бюджету щодо зовнішніх запозичень. Утім, цей рік має стати роком старту великих проектів. На часі сьогодні - подальший розвиток дорожньої інфраструктури, а це понад 50 мільярдів гривень, модернізація інфраструктурних об'єктів, які не підлягають приватизації – вдосконалення мостів, електростанцій... І ще один момент – це досягнення реальних змін в роботі залізничного транспорту. "Укрзалізниця" впровадила значні зміни в управлінні, отримала суттєву технічну підтримку, як-от кредит на закупівлю електровозів General Electric, однак поки що це не вплинуло позитивно на якість послуг цієї компанії, вони продовжують отримувати чимало нарікань", – зазначив Михайло Хміль.

Крім того, зауважив народний депутат, досі чекають остаточного ухвалення законопроекти №2554а-д та №2555а-д - про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в економіку через індустріальні парки. Ці законопроекти дали б реальний шанс у повній мірі залучати іноземні інвестиції у розвиток української промисловості.

"Також не ухвалений закон про концесію, в якому прописані всі основні обов'язки та права концесіонера та концесієдавця. Відсутність цього закону стримує іноземні інвестиції в Україну, а також реалізацію важливих інфраструктурних проектів, зокрема будівництво концесійних доріг. До другого читання в закон внесли значні поправки і я сподіваюсь, що його ухвалять вже найближчим часом", – підсумував Михайло Хміль.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua