Михайло Хміль: Парламент розгляне законопроекти, які передбачають стимули для виробників та інвесторів
вівторок, 31 жовтня 2017, 15:01

У найближчі два тижні у Верховній Раді заплановане проведення Дня промисловості, під час якого розглядатимуться законопроекти щодо дієвих стимулів для виробників та інвесторів.

Про це повідомив під час свого виступу на Українському автомобільному форумі у Львові народний депутат парламентської фракції «Народний фронт», секретар Комітету з питань промислової політики та підприємництва Михайло Хміль.

За інформацією прес-служби Львівської обласної партійної організації «Народного фронт», йдеться, зокрема, про проекти законів №2554-а-д та №2555-а-д про «Внесення змін до Митного та Податкового кодексів щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки» та проект закону №6671 «Щодо сприяння розвитку промисловості, інвестиційної діяльності, захисту та гарантування прав і законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності».

Цими законопроектами передбачено звільнення інвесторів, які починають працювати в індустріальних парках, від сплати ПДВ на 5 років та 50% знижки у сплаті ПДВ для них на наступні 5 років, звільнення від сплати мита на виробниче обладнання та відшкодування витрат на підключення до інженерних мереж.

«Говорячи про прямий вплив інвестицій на розбудову регіонів, хочу навести приклад китайського міста Шеньчжень, яке за 35 років перетворилося із маленького рибацького селища на 12-мільйонне місто, другу фінансову столицю Китаю, де сконцентровані виробничі майданчики ключових автовиробників. Ми повинні брати на озброєння такі приклади і шляхи залучення інвестицій», – заявив Михайло Хміль.

При цьому народний депутат зазначив, що попри певний скептицизм щодо прийняття законів про державно-приватне партнерство, енергосервісні контракти, експортно-кредитне агентство – ці закони все-таки ухвалені парламентом.

«Я вірю у промисловий потенціал нашої країни та сподіваюсь на позитивні зміни, яких так очікують українські виробники та іноземні інвестори», – підсумував Михайло Хміль.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua