Михайло Хміль: Парламент ухвалив важливі економічні законопроекти, які свідчать про поступову зміну ситуації в країні на краще
середа, 25 листопада 2015, 12:27

Рішення запровадити тематичні дні у Верховній Раді продемонструвало свою ефективність ухваленням важливих економічних законопроектів, зокрема про захист підприємств від рейдерства, про державно-приватне партнерство та про розвиток мережі індустріальних парків.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль на брифінгу у парламенті.

Так, він зауважив, що вчора, в "День економіки" у Верховній Раді, були ухвалені чотири важливі законопроекти з пакету 15 пріоритетних законів.

"Це надзвичайно важливі законопроекти, які дають чіткий сигнал бізнесу, що ситуація в країні поступово змінюється на краще. Мова йде, зокрема, про законопроект щодо захисту підприємств від рейдерства, який унеможливлює зміни в держреєстрі на підставі копій установчих документів. Інший законопроект – про державно-приватне партнерство, який дозволяє приватним інвесторам на базі державного чи комунального майна здійснювати господарську діяльність і тим самим модернізувати об’єкти державної чи комунальної сфери", - пояснив Михайло Хміль.

Разом з тим, представник "Народного фронту" наголосив, що найважливішим економічним рішенням вчорашнього дня стало ухвалення законопроекту щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку мережі індустріальних парків (№2844).

"Я хочу зняти будь-які спекуляції, які почалися вчора. Насправді закон про зняття регуляторних бар'єрів для діяльності індустріальних парків – це уніфікація діяльності інвесторів на всій території України", - підкреслив Хміль.

За його словами, в Польщі сьогодні діє 76 індустріальних парків, а Туреччина, яка демонструє значний економічний прогрес, має близько 150 діючих індустріальних парків.

Крім того, Михайло Хміль повідомив, що законопроект №2844 передбачає введення поняття транскордонних індустріальних парків, які дають можливість об’єднати зусилля вітчизняних та закордонних партнерів щодо підведення інфраструктури до територій цих парків.

"Найважливішим є те, що у цьому законі ми затверджуємо вичерпний перелік тих критеріїв, на основі яких той чи інших індустріальний парк буде включений до переліку індустріальних парків, який, в свою чергу, буде контролюватися Міністерством економічного розвитку та торгівлі", - підсумував парламентар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua