Микола Федорук: Парламент має терміново ухвалити два законопроекти щодо реформи децентралізації (відео)
четвер, 9 лютого 2017, 13:39

Верховна Рада має терміново проголосувати два законопроекти, які стосуються теми децентралізації. Перший урядовий законопреокт №2489 стосується змін служби в органах місцевого самоврядування, другий, №4772, - дозволить громадам на добровільних засадах приєднуватися до уже створених об'єднаних територіальних громад.

Про це повідомив народний депутат фракції “Народний фронт”, член Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Микола Федорук на брифінгу в парламенті.

“Законопроект №2489 врегульовує всі аспекти служби в органах місцевого самоврядування: робить цю роботу престижною і, відповідно, оплачуваною”, - сказав Федорук.

“Проте одним із найважливіших законопроектів, про які мова йде уже не один місяць, є законопроект №4772, який має розглядатися в другому читанні. Він передбачає зміну законодавчих актів, законів України щодо добровільного приєднання громад до об'єднаних територіальних громад, які вже створені”, - додав народний депутат.

За словами Федорука, ухвалення законопроекту дасть можливість у 2017 році додатково створити 200 об'єднаних територіальних громад.

“На сьогодні їх створено 366, і цей законопоект передбачає, що створення дооб'єднаних громад проходитиме без додаткових витрат на вибори чи довибори. Це стимулюватиме реформу децентралізації та розвиток місцевого самоврядування і зробить незворотними реформи в державі”, - резюмував Микола Федорук. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua