Микола Федорук у Страсбурзі: Легалізація окупаційної влади на Донбасі є недопустимою
понеділок, 19 вересня 2016, 10:41

Виконання Мінських угод задля повернення миру в Україну має бути двостороннім, тобто, з боку Російської Федерації також. У той же час легалізація окупаційної влади на Донбасі є недопустимою, оскільки є загрозою унітарності нашої держави.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Микола Федорук під час зустрічі делегації Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з представниками керівництва Ради Європи у Страсбурзі.

«Виконання Мінських угод задля повернення миру в Україну має бути двостороннім. На сьогодні змушені констатувати, що Росія не дотримується визначених позицій для врегулювання конфлікту на Донбасі. Україна зацікавлена у мирному розв’язанні питання в якомога коротший термін», - заявив Микола Федорук.

Народний депутат наголосив на готовності України до виконання власних зобов’язань. Зазначив, що для України пріоритетними є адаптація українського законодавства до європейських стандартів щодо прав людини, верховенства права і демократії, врегулювання конфліктної ситуації на сході України.

Говорячи про зміни до Конституції України в частині децентралізації, народний депутат зазначив, що доцільно розглядати питання змін до Конституції окремо в частині децентралізації без особливостей щодо статусу Донбасу.

«Наразі немає політичної консолідації щодо підтримки змін до Конституції України в частині особливого статусу Донбасу. До цього питання можна повернутись лише за умов повернення окупованих територій під юрисдикцію України», -  сказав Микола Федорук.

Представник фракції «Народний фронт» також акцентував на тому, що «місцеві вибори на території Донбасу можливі лише за умови повного припинення вогню на окупованій території, відновлення кордонів України та за умови проведення виборів за українським законодавством та неодмінно за стандартами європейських виборчих традицій». За інших умов, переконаний він, відбудеться легалізація окупаційної влади на цій території.

«Легалізація окупаційної влади на Донбасі є недопустимою. Це загроза унітарності нашої держави. Вибори під дулом автомата не можуть бути демократичними», - резюмував політик.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua