Микола Княжицький: Децентралізація має проводитися з урахуванням особливостей кожного гірського району
п’ятниця, 1 червня 2018, 11:51

Державна політика децентралізації має проводитися з урахуванням особливостей кожного регіону, зокрема й Карпатського.

Про це сказав народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький, який бере участь у Карпатському Форумі регіонального розвитку, що проходить у Яремчі на Івано-Франківщині.

"Коли ми говоримо про різноманітність проблем цих територій та стратегічний шлях розвитку Карпатського регіону -  ми маємо враховувати всі особливості кожного гірського району. І саме в цьому має полягати державна політика децентралізації", - сказав народний депутат.

Тому, на його думку, кожен район повинен мати свій соціально-економічний проект. Так, для Верховинського району притаманне індивідуальне господарювання, для Косівського – сільськогосподарські підприємства, а для Буковеля та Славського – гірськолижний туризм. Саме навколо таких особливостей і має будуватися стратегія розвитку кожного району.

"Що зробили свого часу французи - вони ініціювали побудову гірськолижних комплексів у тих регіонах, де це доцільно, зробили цільову програму і виділили на це кошти, аби люди їхали не за кордон у гірськолижні комплекси, а саме до них. Якби наша держава визначила, наприклад, по три місця у Карпатах або хоча б у кожній з областей для таких проектів - то, очевидно, території навколо б розвивалися", - наголосив народний депутат.

Як Голова комітету з питань культури і духовності, Микола Княжицький підкреслив важливість збереження унікальних традицій гірського населення.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua