Микола Княжицький: Горбачов завжди був противником незалежності України
п’ятниця, 27 травня 2016, 14:43

Заборона на в’їзд до України екс-президенту СРСР Михайлу Горбачову є гідною відповіддю українських спецслужб на його антиукраїнські заяви стосовно анексованого Криму.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький, коментуючи відповідне рішення СБУ.

"Президент СРСР Михайло Горбачов завжди був противником незалежності України, адже він керував радянською, а фактично російською імперією, цілісність якої намагався зберегти до останніх днів свого знаходження при владі", - сказав Княжицький.

"Горбачов вважав, що зможе реформувати цього радянсько-російського монстра, зберігши монополію комуністичної партії та лібералізувавши економічні процеси за прикладом Ден Сяопіна. Саме проти імперіалістичних спроб Горбачова зберегти Радянський Союз і виступило українське студентство, оголосивши голодування на Майдані Незалежності", - додав народний депутат від "Народного фронту".

"Вбиті саперними лопатками грузини у центрі Тбілісі, розстріляні литовці біля телецентру у Вільнюсі, загиблі латиші, міжетнічні конфлікти у різних республіках колишнього Радянського Союзувсе це трагедії епохи Горбачова. Тому і не дивно, що він підтримав анексію Криму, адже позиція колишнього генерального секретаря комуністичної партії полягала в тому, що не лише Крим, а й вся Україна мала бути частиною російської імперії", - резюмував Микола Княжицький.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua