Микола Княжицький ініціює підготовку спільного підручника культур країн Центральної та Східної Європи
п’ятниця, 4 травня 2018, 13:37

Народний депутат фракції «Народний фронт», Голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький взяв участь у відкритті фестивалю мистецтв «Карпатський простір», який відбувся в Івано-Франківську.

Захід зібрав представників з країн карпатського регіону, а також Грузії, Молдови, Азербайджану, Латвії, Литви та багатьох інших країн.

В рамках фестивалю відбулася конференція міністрів освіти країн карпатського регіону.

Виступаючи на відкритті фестивалю Микола Княжицький зазначив, що протягом десятиліть поневолення та колонізації, радянська система робила все для того, аби між країнами Центральної та Східної Європи не було, фактично, жодних контактів.

«Ми не лише не знаємо історію один одного, вона часом буває і непростою, ми не знаємо і культуру один одного», - сказав він.

Представник «Народного фронту» виступив з ініціативою підготувати спільний підручник культур країн Центральної та Східної Європи, який буде розповсюджуватися в усіх школах регіону, що протягом XX століття  прожив найскладніші в історії часи.  

На думку Голови Комітету з питань культури і духовності, спільний підручник країн Центральної та Східної Європи міг би готуватися митцями і дослідниками з усіх країн регіону.

Микола Княжицький також проінформував, що міністри освіти та посли країн підтримали цю ідею. 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua