Микола Княжицький: Маємо якнайшвидше забезпечити захист української мови та нашого медіапростору від Росії (відео)
понеділок, 4 лютого 2019, 13:04

Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити закони, які дозволять забезпечити використання української мови в країні як державної, а також захистити медіапростір від впливу Росії.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова профільного Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький під час Погоджувальної ради.

"Закон про використання української мови як державної з’явиться на сайті Верховної Ради вже завтра. Всі зможуть з ним ознайомитися й побачити, що це – абсолютно демократичний закон, що забезпечує плавні етапи впровадження української мови, яка, на жаль, багато років була упосліджена в колоніальному суспільстві", – наголосив народний депутат.

"Нам вкрай важливо прийняти цей закон, і я сподіваюся, що в найближчі тижні ми зможемо це зробити. Бо вже зараз є дуже багато провокацій, фальсифікацій, заяв різних асоціацій, які не читали самого закону, але виступають категорично проти впровадження української мови та за збереження колоніального статусу України", – додав він.

За словами представника "Народного фронту", так само не розглянутими лишаються законопроекти №8494 – про фінансову прозорість медіа, та №6762 – про прозорість власності.

"На з’їзді "Народного фронту" Максим Бурбак говорив про необхідність забезпечити прозорість медіавласності, щоб не було тих жахливих фальсифікацій та втручання РФ в наш інформаційний простір", – уточнив парламентарій.

Микола Княжицький також поінформував, що очолюваний ним комітет подав законопроект №8202 – щодо удосконалення системи охорони культурної спадщини.

"Він готовий до розгляду і є підтримка цього законопроекту. Є законопроект №8251 – про зміни щодо державної підтримки кінематографії, про кінокомісії – він теж готовий до розгляду. Можливо, нам варто зробити якийсь день культури, щоб усі закони, які розроблені нашим комітетом, і закон про мову, до якого є багато поправок, були прийняті", – зазначив народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua