Микола Княжицький: Ми прагнемо до того, щоби всі загальноукраїнські телеканали мовили українською
п’ятниця, 7 грудня 2018, 16:50

З часом загальнонаціональні канали можуть перейти на 90% мовлення українською.

Про це заявив Голова Комітету з питань культури і духовності, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький під час круглого столу щодо мовних квот на телебаченні.

"Я говорю про 90% тому що в Україні є багато нацменшин, і їхні права, безумовно, мають бути захищені. Як виходить україномовна програма на польському телебаченні, так і у нас могла б виходити польська, угорська чи румунська програма. І 10% для цього, як мені здається, було б цілком достатньо", - сказав Микола Княжицький.

Він нагадав, що чинним складом парламенту вже була ухвалена низка ініціатив, які підтримують український медіа-продукт. Це збільшення квот на телебаченні та радіо, закон про підтримку кінематографії, заборона демонстрації фільмів і серіалів, виготовлених в РФ після 2014 року та пропагуючих її армію. За словами депутата, такі рішення дали поштовх для розвитку української медіа-індустрії: "Ми бачимо що український медіа простір за останні роки став дійсно українським".

Микола Княжицький також повідомив, що в Комітеті з питань культури і духовності триває робота над підготовкою закону про державну мову до другого читання.

Нагадаємо, в травні 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №5313 щодо мовних квот на телебаченні авторства депутатів "Народного фронту".

З 13 жовтня цього року для загальнонаціональних і регіональних телекомпаній частка україномовного контенту становить не менше, ніж 75%. Для місцевих телерадіокомпаній  - 60%.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua