Микола Княжицький: Мінфін має знайти джерела фінансування для законів про культурний фонд та кінематографію (відео)
вівторок, 6 червня 2017, 11:35

Міністерство фінансів та Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики мають визначити джерела фінансування та механізми впровадження у життя законів про культурний фонд та підтримку кінематографії.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький під час Погоджувальної ради.

"Ми прийняли два законопроекти, які стосуються культурної діяльності про підтримку кінематографу та культурного фонду. Ці законопроекти не запрацюють, поки не будуть ухвалені відповідні зміни до Митного та Податкового кодексів. Я хочу звернутися до представника Уряду зараз, тому що Мінфін, - а ми говорили про це з Южаніною (головою Комітету з питань податкової та митної політики. - Ред.), - не знаходить вихід, як забезпечити фінансуванням законопроект про державну підтримку кінематографії, і навіть не бачить за потрібне це робити. А нам дуже важливо, щоб ці законопроекти було підписано, бо і ми, і Президент приділили цьому надзвичайно важливу увагу", - заявив Княжицький.

"Тому дуже прошу провести спільну нараду із Мінфіном та з комітетом Южаніної і визначити, які кошти потрібно та як забезпечити їх", - підкреслив народний депутат.

Микола Княжицький нагадав також про законопроект №3789 про сприяння меценатській діяльності.

"Я буду вдячний, якщо Комітет з питань податкової та митної політики його розгляне. Оскільки для того, аби запрацював закон про культурний фонд, нам теж треба прийняти цей закон, який дозволить збільшити від 4 до 10 відсотків дооподаткування коштів, які підприємці можуть жертвувати на потреби культурної діяльності", - пояснив представник "Народного фронту".

Окремо згадав Микола Княжицький також про законопроект №2280-а про правила в'їзду на окуповані території. 

"Він стоїть щотижня у кінці порядку денного четверга і до нього ніколи не доходять. Я не розумію, може, в нас є лобісти, які регулярно їздять в Крим через туристичні агентства, які офіційно заборонені в європейських країнах? Чому з 2015 року цей законопроект весь час стоїть у кінці і ми ніколи до нього не доходимо?", - резюмував Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua