Микола Княжицький: Нам вдалося відокремити український культурний простір від російського (відео)
субота, 11 листопада 2017, 15:41

Шлях відокремлення українського культурного простору від російського був дуже важким, але цього вдалося досягти, у тому числі завдяки зусиллям "Народного фронту".

Про це заявив представник партії "Народний фронт", голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький під час з’їзду партії.

“Я пам’ятаю, як складно було прийняти перший закон, коли ми забороняли спочатку пропагандистські фільми і серіали, а потім взагалі – фільми і серіали країни-агресора, які вироблені після початку цієї агресії. Нам здавалося, що це неможливо, що ми не можемо відірватися. І тільки Арсеній Яценюк, В’ячеслав Кириленко казали: “Робимо! Робимо! І ми це обов’язково зробимо”. І країна стала іншою. Почало зніматися українське кіно”, - сказав Микола Княжицький.

Народний депутат також відзначив підтримку Верховною Радою пакету законів щодо декомунізації та щодо відкриття архівів КДБ.

“Це доступ до нашої історії. Це зміна нашої історичної політики. Ми будемо продовжувати це робити”, - додав він.

Так само, на переконання голови комітету, необхідно ухвалити вже розроблений та узгоджений проект закону про захист української мови, про українську мову як державну.

“Я переконаний, що не потрібно боятися закону про мову. Закон про мову – це не є неповага до нацменшин. Це повага до себе, а через себе – повага до меншин і до всіх, хто живе в Україні”, - заявив Микола Княжицький.

Парламентар також відзначив внесок голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступника керівника фракції "Народний фронт" Вікторії Сюмар, яка, за його словами, “зробила дуже багато для захисту свободи слова та засобів масової інформації”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua