Микола Княжицький: Необхідно розробити єдину гуманітарну стратегію держави (відео)
понеділок, 11 липня 2016, 14:18

Голова Комітету з питань культури і духовності, представник фракції «Народний фронт» Микола Княжицький ініціював спільне засідання за участю Президента, представників Уряду та парламенту з метою розробки єдиної гуманітарної стратегії держави.

Про це він заявив у понеділок під час засідання Погоджувальної ради.

Зокрема, Княжицький закликав Голову парламенту Андрія Парубія звернутися до Президента з проханням провести спільне засідання з метою обговорення гуманітарної політики держави.

На його думку, в цьому засіданні мають взяти участь представники парламентських комітетів, а саме: з питань культури і духовності, з питань освіти, з питань свободи слова та інформаційної політики та, можливо, з питань закордонних справ та євроінтеграції.

«Бо до наших законопроектів з гуманітарної політики весь час не доходять руки, тому що комусь важливіше десь там попіаритись і побігати та ні за що не проголосувати, а комплексно ми до цього не підходимо», - підкреслив він.

«Ми не лише повинні прийняти закон про підтримку кінематографа, але й те, що стосується релігії, іноземної інформаційної агресії, те, що стосується інформаційної безпеки (є інформація, що зараз у нас і надалі найпопулярніші сайти – це Mail.ru і «Одноклассники»). Давайте проговоримо у вузькому колі фахівців комітетів за вашої участі, а також Президента і Уряду, щоб ми якусь стратегію для себе мали», - звернувся Микола Княжицький до Андрія Парубія.

У той же час голова Комітету з питань культури і духовності подякував спікеру Верховної Ради за ту значну кількість важливих гуманітарних законопроектів, які вже були ухвалені протягом останніх місяців.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua