Микола Княжицький: Україна нарешті отримає революційний та ефективний закон про мову
четвер, 20 грудня 2018, 14:43

Комітет з питань культури та духовності схвалив законопроект про українську мову та ухвалив рішення винести його на розгляд парламенту у другому читанні.

Про це сказав голова комітету, представник фракції "Народний фронт" Микола Княжицький.

"Протягом останніх двох тижнів ми щодня збиралися в Комітеті з питань культури і духовності, обговорювали поправки, яких було понад дві тисячі, шукали рішення, проводили міжнародні переговори", - зазначив він.

Княжицький також повідомив, що разом з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та головою Комітету у закордонних справах проводили консультації з Генеральним секретарем НАТО, послами "Великої Сімки", Президентом Європарламенту.

"Законопроект є ліберальним, проте я переконаний, що він буде дієвим, адже вперше передбачені серйозні санкції за порушення законодавства про українську мову", - наголосив Княжицький.

Він переконаний: після змістовної роботи, яку було пророблено в профільному комітеті щодо підготовки законопроекту до другого читання з народними депутатами та експертами, – новий мовний закон справді змінить ситуацію в Україні і стане революційним.

"Вірю, що законопроект буде ухвалений парламентом у другому читанні. Можливо, будуть якісь спроби цьому завадити, але сподіваюся, що депутати проявлять державницьку позицію та проголосують за законопроект до виборів. І ми, нарешті, матимемо ефективний закон про функціонування державної мови", - вважає Микола Княжицький.

Як відомо, в жовтні Верховна Рада Верховна прийняла в першому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua