Микола Княжицький закликав вшанувати пам’ять українських інтелігентів, розстріляних радянським режимом (відео)
понеділок, 2 жовтня 2017, 12:59

Представник фракції “Народний фронт”, голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький закликав Верховну Раду підтримати постанову про вшанування пам’яті українських інтелігентів, розстріляних радянським режимом.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради.

Микола Княжицький зазначив, що постановою №6728, зокрема, пропонується вшанувати 80-річчя з часу масових розстрілів української інтелігенції в урочищі Сандармох (27.10.–04.11.1937, день пам’яті – 27.10.2017), під час яких загинули Лесь Курбас, Микола Куліш, Микола Зеров, Микола Вороний та багато інших представників української інтелігенції.

Крім того, постанова передбачає відзначення у 2017 році ювілеїв відомих українців.

“Ми маємо вшанувати Валерія Марченка, ми маємо вшанувати Василя Цвіркунова, відомого кінознавця (директора кіностудії імені О. Довженка”. - Ред.), без якого, можливо, і не було б фільму “Тіні забутих предків”, чоловіка Ліни Костенко. Це швидко ми все зробимо, тому я все ж таки дуже просив поставити (цю постанову) на голосування. Тому що, якщо ми не зробимо це на цьому тижні, то ця постанова втратить актуальність і ми не відзначимо дуже багато важливих дат”, - наголосив голова профільного комітету.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua