Микола Княжицький: Закон про мову може бути ухвалений вже у четвер (відео)
понеділок, 22 квітня 2019, 13:36

Голова Комітету ВР з питань культури і духовності, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький закликав народних депутатів у четвер, 25 квітня, підтримати у другому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Президент Порошенко сказав, що він підтримує цей законопроект, і я дякую також його фракції за підтримку. Як ви знаєте, учора Володимир Олександрович Зеленський, який здобув найбільше голосів під час останніх виборів, заявив, що він підтримує статус української мови як державної, і як майбутній гарант буде це підтримувати. Тому відповідальність українського суспільства не ділитися на тих, хто за кого голосував, а розуміти, що сучасну українську державу без підтримки української мови ми не побудуємо", - заявив Княжицький.

"Хочу ще раз спростувати усі фейки, які ширяться: закон лише визначає статус української мови як державної – так, як це є у Польщі, в країнах Балтії та більшості європейських країн", - наголосив представник "Народного фронту".

Микола Княжицький сказав, що у понеділок-вівторок треба подовжити розгляд поправок. Він також повідомив, що на середу запросив на засідання профільного комітету усіх представників фракцій та профільних груп для обговорення тих поправок, які можна ухвалити у четвер.

"Запрошую також усіх громадян у четвер, 25 квітня, о 9:00 прийти до ВР і підтримати ухвалення цього законопроекту. Наша солідарність і підтримка для усього суспільства є вкрай важливою", - резюмував народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua