Микола Княжицький: Закон про мову потрібно ухвалити до другого туру президентських виборів (відео)
понеділок, 8 квітня 2019, 12:51

Верховна Рада України повинна якомога швидше ухвалити законопроект №5670-д про засади функціонування української мови як державної.

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Він звернувся до колег-парламентарів з критикою заяв про невтручання держави в гуманітарну політику. На переконання Княжицького, Україна не повинна дати можливості формувати свою гуманітарну політику державі-агресору.

"Я чув від колег по парламенту, що держава не має втручатися в гуманітарну сферу. Хочу відповісти на це: якщо наша держава не втручатиметься в свою гуманітарну сферу, то яка тоді? Сусідня держава-агресор? Ще присутні тут кажуть, що нам треба відкласти ухвалення закону про мову", - сказав Княжицький.

Голова комітету також вкотре закликав народних депутатів якнайшвидше ухвалити закон про функціонування української мови як державної та висловив сподівання, що законопроект №5670-д буде прийнятий до другого туру президентських виборів.

"Сподіваюсь, що нам вдасться його прийняти між першим та другим турами президентських виборів. В іншому випадку я розраховую, що закон буде ухвалений незалежно від того, хто переможе у другому турі. Наостанок я закликаю всіх українців об‘єднатися навколо нашого спільного європейського шляху",  - підсумував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua