Микола Княжицький: Закон про мову захищає права усіх громадян (відео)
понеділок, 1 липня 2019, 13:18

Заяви керівника Офісу президента України Андрія Богдана в інтерв`ю одному з видань про необхідність захисту російської мови є безпідставними, оскільки новий закон про мову не утискає права російськомовних громадян.

Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький на засіданні Погоджувальної ради.

"Мене здивувала позиція пана Богдана, що ми знищили 15 тисяч населення. Це не ми їх знищили - їх знищив окупант! Такі заяви викликають у мене обурення і здивування, і можна було би списати їх на брак політичного досвіду, але мовчати про це непотрібно", - наголосив Княжицький.

"Що стосується закону про мову, він вступає у дію із 16 липня. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення пояснила, що від цього часу вся передвиборча агітація має вестися українською мовою. Прошу ЦВК за цим спостерігати, а в місцях компактного проживання національних менших і корінних народів вона може вестися українською мовою і дублюватися, що є абсолютно демократично", - зауважив Голова комітету з питань духовності.

"І останнє. Ми говоримо про те, що Медведчук купує канали. Лежить два мої законопроекти №8494, №6782 про прозорість фінансування, і не чув я заяв ані від провладних, ані від опозиційних сил, щоби ми їх розглянули - хто фінансує, а хто купує. Це наша спільна відповідальність, що ми цього не зробили", - зазначив Микола Княжицький.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua