Микола Княжицький: Закон про зміну підпорядкованості релігійних громад допоможе уникнути майнових конфліктів (відео)
четвер, 17 січня 2019, 11:47

Ухвалений парламентом законопроект №4128 про зміну релігійними громадами підпорядкованості допоможе віруючим з визначенням щодо вступу до бажаної єпархії, а також дасть змогу уникнути штучно підігрітих конфліктів у релігійній сфері.

Про це заявив голова Комітету з питань культури та духовності, представник "Народного фронту" Микола Княжицький під час виступу з парламентської трибуни.

"Мета цього законопроекту - не підігравати якійсь релігійній громаді, як би ми прихильно до неї не ставилися. Мета законопроекту - запобігти конфліктам, які хочуть спровокувати в Україні. Тому що зараз, у зв’язку з активізацією релігійного життя, чимало релігійних громад хочуть змінити конфесійну приналежність. А хтось навпаки - не хоче її змінювати. Це призводить до знищення церковного майна у храмах, до конфліктів між громадами", - заявив Княжицький.

"Законопроект підготовлений на основі рішень ЄСПЛ. Мабуть, ви бачили фейкові листи із критикою цього законопроекту, але норми, які там цитуються, не відповідають тому, що написано в нашому законопроекті. Це робиться для того, аби зірвати цей процес та спровокувати конфлікти в українському суспільстві", - заявив народний депутат.

У той же час інший представник "Народного фронту" Віктор Єленський додав, що цей законопроект є необхідним для усіх, аби зняти усі ті непорозуміння, які виникають при переході релігійної громади від однієї єпархії до іншої. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua