Микола Мартиненко: НАБУ висуватиме нові підозри, оскільки справа проти мене розвалюється (відео)
п’ятниця, 12 травня 2017, 13:59

"Справа Мартиненка" розвалюється, оскільки є сфальшованою, тому НАБУ та САП будуть висувати нові підозри, спекулюючи антикорупційною тематикою заради свого рейтингу.

Про це заявив сам Микола Мартиненко у п'ятницю під час брифінгу після завершення судового засідання в Апеляційному суді м. Києва, який залишив у силі рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття на поруки.

Відповідаючи на запитання щодо перспектив справи, Мартиненко наголосив, що "ця справа абсолютно розвалиться, оскільки вона є сфальшованою".

"Ця справа зліплена. З чого вона зліплена? З Углави зліплена, з Саакашвілі зліплена. Углава — це НАБУ, яке тут присутнє, а Саакашвілі — це ті, хто на вулиці з прапорцями стояли (політична акція під стінами суду - Ред.). Вони (НАБУ) хочуть спекулювати антикорупційною тематикою для свого рейтингу", - наголосив Микола Мартиненко.

При цьому політик повідомив, що згідно з останнім соціологічним дослідженням Центру Разумкова, "рейтинг партії Саакашвілі — в межах 1%, а при похибці дослідження - 2,4 %".

"Тому вони чіпляються за НАБУ, щоб розказувати, які вони серйозні антикорупціонери. Краще б вони поїхали в Грузію, свою корупцію порозкривали. Саакашвілі знаходиться під статтею, яка може йому дати 14 років. І Сакварелідзе там знаходиться, і Углава... Чому вони не поїдуть до Грузії? Я не боюся тут стояти перед судом і перед слідством. Чому вони цього бояться? Приїхали сюди порядки наводити? Приїхали нас, українців, звідси виселяти? Я цього не дозволю зробити", - наголосив Мартиненко.

Більше того, за його словами, НАБУ та САП і надалі будуть намагатися фальсифікувати нові справи, висуваючи чергові підозри.

"Йде процес політичного переслідування. У них щось не виходить, вони терміново щось інше ліплять... Папір є, олівець є, підлеглі детективи є, держава їм велику зарплатню платить, вони цим користуються в своїх політичних цілях. Вони вважають, що можуть зробити на цьому політичну кар'єру", - зауважив Микола Мартиненко.

Він наголосив, що “через півтора року гучних заяв про “справу Мартиненка” керівники НАБУ та САП опинилися в глухому куті. А після провалу його безпідставного арешту керівники НАБУ втратили свій головний піар-козир, у них не вийшло телекартинки: НАБУ затримує людину, яка навіть не думала ховатись, а Ситник і Углава під аплодисменти Саакашвілі вішають собі на груди медаль «За відвагу», - відзначив Мартиненко.

Він нагадав, що визнати особу винною у вчиненні злочину згідно статті 62 Конституції може лише суд, а не НАБУ чи САП.

"Порука стосується лише виду запобіжного заходу, а не оцінки наявності чи відсутності вини. Натомість НАБУ та САП результат своєї роботи зводять до піару на затриманні. Хоча я півтора року тому добровільно відмовився від депутатського імунітету і нікуди не втікав", - підкреслив він.

"НАБУ у відчаї. Ситник та Углава за підтримки САП висмоктують з пальця інформаційні приводи на зразок звернення до суду про арешт мого майна, хоча з процесуальної точки зору це ні на що не випливає. Також керівники НАБУ планують в порушення закону вкидувати в ЗМІ вирвані з контексту процесуальні документи. Ситник коментує деталі мого допиту, хоча юридично не має права це робити", -  наголосив  Микола Мартиненко.

Він заявив, що рівень абсурдності у роботі НАБУ і САП зашкалює. В якості прикладу він навів вимогу САП арештувати його на тій підставі, що він дав раніше інтерв’ю сайту "Цензор".

"Якщо НАБУ і САП говорять неправду, то я маю повне право сказати публічно, що це неправда. Такі обвинувачення показують: це в них останні докази проти мене", - резюмував Микола Мартиненко.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua