Миколаїв має приймати чемпіонати європейського рівня, - Ігор Жданов
понеділок, 26 березня 2018, 17:07

Очільник Міністерства молоді та спорту України, представник «Народного фронту» Ігор Жданов побував з робочим візитом на Миколаївщині.

Міністр відвідав Міжнародний турнір з боксу «Пам’яті 68-ми героїв-десантників» та оглянув основні спортивні об’єкти обласного центру, які потребують серйозної уваги й підтримки міністерського рівня. Разом з міністром на цих обєктах побували народні депутати фракції «Народний фронт» Вадим Підберезняк, Тарас Кремінь та Ігор Бриченко.

Спершу Ігор Жданов ознайомився з процесом реконструкції центрального міського стадіону. Висновок міністра категоричний – Миколаїв здатен і повинен приймати спортивні чемпіонати з легкої атлетики як мінімум європейського рівня і, знову ж таки, як мінімум, серед юніорів.

Після завершення реконструкції і проходження сертифікації стадіон відповідатиме усім необхідним міжнародним нормам, як сучасний футбольно-легкоатлетичний спортивний об’єкт. Позитивні моменти – готовий проект і проведений тендер. З негативного – недостатність коштів, необхідних для завершення реконструкції. Тут, на думку міністра, варто розраховувати на кошти ДФРР, підтримку народних депутатів, які можуть сприяти виділенню державних субвенцій, та подання відповідного інвестиційного проекту до Мінекономрозвитку, що дає можливість розраховувати на солідне фінансування.

Побував міністр і на проблемній спортивній базі «Спартак». Оглянувши напівзруйнований трамплін для фристайлу, він дійшов висновку – обєкт потрібно відбудовувати з нуля. Більше того, можливо навіть підібравши для цього нову локацію, тому що води Бузького лиману поблизу спортивного обєкту серйозно забруднені. Втім, можливий варіант побудови спеціального басейну біля підніжжя трампліну, з забезпеченням очищення та фільтрації води, але для цього потрібного готувати відповідний проект і віднаходити фінансування (як мінімум 20 мільйонів гривень, за підрахунками міської влади). В цілому ж, Ігор Жданов подякував тренерам та спортсменам, народним депутатам та депутатам міської ради за те, що зуміли вберегти базу «Спартак» від злочинної приватизації, і пообіцяв зробити усе можливе, щоби і надалі берегти та розбудувати спортивну інфраструктуру для спортсменів-фрістайлістів.

Відвідав міністр і фехтувальну залу, яка була побудована нещодавно, але й досі належним чином не введена в експлуатацію. Тож миколаївські чиновники від спорту отримали чітку вказівку  профільного міністра у місячний термін детально проаналізувати і максимально вирішити існуючі проблеми. А якщо місцевих можливостей буде для цього недостатньо, то Міністерство молоді й спорту активно підключиться до процесу.

Питань багато, але спільними зусиллями їх можна вирішити. Як зауважив народний депутат України Вадим Підберезняк, «ми вже спостерігаємо серйозні позитивні зрушення у процесі фінансування спортивної сфери України, яка ще донедавна наділялась коштами за залишковим принципом. Тож є надія, що об’єднання зусиль  законотворців, виконавчої влади, бізнесу тощо дасть можливість забезпечити належне функціонування спортивних об’єктів усіх рівнів. Українці – нація спортивна. Тож наші спортсмени - і професіонали, і початківці, і прості школярі - повинні займатись улюбленим видом спорту у гідних умовах». 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua