Миколаївські школярі отримають підручники, надруковані за ініціативи глави Міносвіти, - Тарас Кремінь
середа, 11 січня 2017, 16:35

У четвер, 12 січня, відбудеться презентація хрестоматії сучасної української дитячої літератури для читання в першому, другому, третьому та четвертому класах серії «Шкільна бібліотека», рекомендованої Міністерством освіти і науки України.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат фракції «Народний фронт» Тарас Кремінь.

Депутат зазначив, що вперше за історію незалежності книга серії «Шкільна бібліотека» для початкової школи друкується за бюджетні кошти.​

За інформацією Тараса Кременя, книжки було надруковано на гроші, зекономлені при закупівлі підручників для восьмих класів завдяки системі публічних закупівель «ProZorro» - сума зекономлених коштів склала 25 млн грн.

«Загальний тираж по Україні – 640 тис примірників (по 320 тис. для кожного тому: перший том – для першого та другого класу, другий – для третього та четвертого), загальна вартість - 15 млн. грн», - повідомив депутат.

Як зазначив Тарас Кремінь, до Миколаївської області вже надійшло 9643 примірники хрестоматії для читання у першому та другому класах та 9762 примірники – для читання у третьому та четвертому класах.

«Книги розподілено пропорційно до кількості учнів між містами та районами області. ​Хрестоматії для початкової школи надійдуть до усіх загальноосвітніх навчальних закладів області зразу після зимових канікул», - резюмував Тарас Кремінь.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua