Міністерство інфраструктури має стати Міністерством транспорту та цифрової інфраструктури, - Володимир Омелян
середа, 9 листопада 2016, 19:54

Міністр інфраструктури, представник партії "Народний фронт" Володимир Омелян вважає, що його відомство має носити назву Міністерство транспорту та цифрової інфраструктури.

Про це він повідомив на брифінгу, під час якого було оголошено про старт другого циклу Національного конкурсу ІТ-проектів EGAP CHALLENGE.

"Міністерство інфраструктури поступово впроваджує ті електронні сервіси, які є звичними та дієвими у багатьох країнах світу. Ми дивимося в майбутнє, і ті речі, які ми пропонуємо сьогодні, зроблять Україну успішною", - зазначив Володимир Омелян.

"На моє глибоке переконання, Міністерство інфраструктури має носити назву Міністерства транспорту і цифрової інфраструктури. Запровадження IT-сервісів сприяє прозорості, зрозумілості, послідовності, а головне –  знищенню корупції в українській владі", - наголосив міністр.

Він нагадав, що за останній рік роботи відомство відкрило величезний масив даних, який був завжди прихований, "який був предметом торгу, маніпуляцій чи зловживань".

"Сьогодні Укрзалізниця, Укрпошта, Укравтодор, Міністерство інфраструктури в онлайн доступі щосекунди надають дані, якими можна скористатися як бізнесу, громадянам, так і перевіряючим органам. Саме тому ми вітаємо цей конкурс і вважаємо його вкрай важливим для того, щоб ми отримали найкращі ІТ-рішення в сфері інфраструктури та щоб могли спрогнозувати і змоделювати майбутнє. Ми зробимо чудову сучасну модерну Україну", - сказав Володимир Омелян.

 

Довідково

Мета Національного конкурсу ІТ-проектів EGAP CHALLENGE - запровадження нових інструментів електронної демократії, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua