Міністр інфраструктури і депутати "Народного фронту" проінспектували роботу транспортно-вагового комплексу у Миколаївській області
понеділок, 23 травня 2016, 12:25

Міністр інфраструктури, представник "Народного фронту" Володимир Омелян разом з народними депутатами 21 травня проінспектували роботу транспортно-вагового комплексу на дорозі між Миколаєвом та Новою Одесою.

"Ми робимо все можливе, щоб перевантажені вантажівки не виходили на українські траси. Насправді, ви бачите, що декілька років відсутності контролю призвели до того, що південь України повністю зруйновано транспортом, який порушував допустимі норми, а я нагадую, що це більше, ніж 40 тонy на один автомобіль", - сказав Володимир Омелян.

"Я дуже вдячний представникам державної служби безпеки на транспорті, народним депутатам, громадськості, які абсолютно активно включилися в цей процес", - зазначив міністр.

Омелян підкреслив, що без належного контролю питання будівництва чи відновлення доріг не буде ефективним.

"Ми з цього починаємо масштабну програму розвантаження українських доріг, їх подальшої відбудови, реконструкції, будівництво нових. Так само робили наші сусіди: спершу запроваджували ваговий контроль, далі займалися, власне, будівельними роботами на тих автомагістралях, які вважалися пріоритетними", - сказав він.

Міністр інфраструктури повідомив, що Кабінет Міністрів цього року виділив безпрецедентну суму на дороги: понад 19 мільярдів гривень, накопичені попереднім Урядом Арсенія Яценюка.

"Я сподіваюся, що цього року буде прийнятий закон про державний дорожній фонд. Вірю, що цього року має бути прийнятий закон про децентралізацію Укравтодору, який стане мобільною, ефективною структурою. Ці речі – вони є архіважливі, вони є системними для реформування дорожньої галузі України. Щоб у нас зникла мінімум одна проблема – це погані дороги", - підкреслив Володимир Омелян.

Він також подякував народним депутата фракції "Народний фронт" Тарасу Креміню, Ігорю Бриченку та Вадиму Підберезняку, які спільно з Міністерством інфраструктури внесли на розгляд два законопроекти по ваговому контролю.

"Ми будемо голосувати їх вже найближчим часом, щоб багато норм, які сьогодні відсутні в українському законодавстві, але присутні у європейському, – стали нормою нашого життя", - сказав Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури повідомив, що планується для Одеської, Миколаївської та  Херсонської областей і центру України придбати до кінця року ще мінімум 70 таких електронних вагових комплексів та, в цілому, покрити ними рівномірно всю територію України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua