Міноборони виконало роботи по розосередженню боєприпасів лише на рівні 1%, - Комітет з нацбезпеки і оборони (відео)
середа, 4 жовтня 2017, 16:51

Роботи по розосередженню боєприпасів на військових складах виконані на рівні 1%, а виділені Урядом кошти, спрямовані на підвищення їх безпеки, Міністерство оборони не змогло освоїти через бюрократичні процедури.

Про це йшлося на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони щодо причин вибухів у Калинівці та ситуації із безпекою на українських військових складах.

"Чи зверталися ви до Кабінету Міністрів або комітету, що вам ці кошти треба нагально витратити на невідкладні заходи для підвищення безпеки наших військових складів?", - запитав голова профільного комітету Сергій Пашинський у присутнього на засіданні заступника міністра оборони, генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

"Все це винесено на сьогодні на департамент державних закупівель Міноборони через систему ProZorro і є певні терміни", - відповів Павловський.

"Інформую, що за клопотанням Міністерства оборони комітет спеціально для нього розробив законопроект, який передбачає шестиденний термін для відповідних закупок на потреби оборони", - зауважив голова комітету Сергій Пашинський.

На низькому рівні виконання також знаходяться й роботи по розосередженню боєприпасів.

"Питання, які стосуються розосередження боєприпасів, вони тривають", - пояснив заступник міністра оборони Павловський.

"Я уточню, якщо є план і його на 100% треба виконати, на якому етапі це зараз? 10%, 3%, 100%, 99%, щоб ми розуміли", - звернувся до представника Міністерства оборони народний депутат фракції "Народний фронт", член комітету Юрій Береза.

"На сьогодні ми знаходимося на п'ятому місяці виконання цього плану. На сьогоднішній день це складає 1,2%", - сказав заступник міністра оборони Ігор Павловський.

"Тобто, навіть таку проблему, як розосередження, ми виконали десь на 2%. Якщо порахувати, то ви плануєте все це зробити за 50 років", - зауважив Пашинський.

Присутній на засіданні представник "Укрзалізниці" зі спецперевезень уточнив, що усі заявки на виконання військових вантажів були виконані попри інсинуації начальника Генерального штабу Віктора Муженка.

"На 100% виконання. Ці заяви, які були сказані, вони підстав не мають. Були збої в цьому році, але з якої вини? В Міністерстві оборони не діє виконання інструкції з планування військових перевезень. Абсолютно відсутнє місячне планування перевезень. Вони здійснюються тільки оперативно за 10 днів, за три дні, а інколи "із сьогодні на завтра", - пояснив представник "Укрзалізниці".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua