Мін’юст ініціює затвердження «дорожньої карти» для спрощення ведення бізнесу в Україні, - Павло Петренко (відео)
середа, 1 червня 2016, 14:41

Міністерство юстиції спільно з Міністерством економіки ініціюють затвердження уточненого плану заходів щодо спрощення ведення бізнесу в країні, результатом виконання якого має стати входження країни до топ-50 рейтингу Doing Business до 2018 року.

Про це повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Ми маємо в цьому році отримати чітку «дорожню карту» реформ в цій сфері, яка забезпечить виконання зобов’язань Кабміну щодо входження України до 2018 року в топ-50 країн в загальному рейтингу легкості ведення бізнесу», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, минулого року країна зробила чималий крок до цієї мети. За оцінками експертів, в рейтингу Doing Business 2016 Україна зможе піднятися з 83 на 65 місце.

"Визначальна роль у цьому зростанні належить саме Міністерству юстиції. Якщо минулого року Україна займала 30 місце в напрямку «Реєстрація бізнесу», і це був дуже добрий результат, адже за рік країна піднялася у рейтингу вдвічі, то цього року очікується зростання до 16 позиції. Схожа ситуація і відносно напрямку «Реєстрація власності», де за останній рік країна піднялася з 61 до 34 позиції", - наголосив Павло Петренко.

«Що стосується напрямку «Захист прав міноритарних інвесторів», у нас унікальна ситуація. Не зважаючи на всі складнощі й супротив, які мав при проходженні в парламенті відповідний закон, ми можемо перескочити з 88 місця аж на 7 позицію», - додав він.

При цьому Павло Петренко наголосив, що покращення рейтингу позитивно відіб’ється і на простих українцях, адже полегшення умов ведення бізнесу забезпечить Україну новими інвестиціями, а українців – робочими місцями.

«Для простих українців зростання рейтингу – це не просто умовна цифра. Це той показник, який дає іноземним інвесторам оцінити державу і визначитися щодо інвестування. За підрахунками експертів Світового банку, 1 пункт в рейтингу Doing Business приносить державі близько 500-600 млн доларів інвестицій», - резюмував представник «Народного фронту».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua