Мін’юст на чолі з Павлом Петренком увійшов до трійки міністерств, які зробили найбільше для прогресу економічних реформ, - рейтинг
четвер, 26 січня 2017, 17:14

Міністерство юстиції на чолі з представником партії «Народний фронт» Павлом Петренком посіло третє місце в рейтингу «700 днів моніторингу реформ в Україні: рейтинг міністерств», складеному незалежною аналітичною платформою VoxUkraine.

Експерти проаналізували діяльність міністерств, починаючи з січня 2015 року, і визначили їхній іМоРе-рейтинг. У рамках моніторингу іМоРе кожен реформаторський нормативний акт отримує оцінку експертів. Оцінка міністерства в рейтингу іМоРе – це сума балів, які отримали усі реформаторські нормативні акти, ініційовані цим міністерством.

За оцінками експертів, Міністерство юстиції отримало 65 балів. Найбільше реформ Мінюстом зроблено у напрямках «боротьба з корупцією» (20 балів) та «дерегуляція» (11 балів).

Із ініційованих міністерством нормативних актів найвищу оцінку отримали зміни до закону про акціонерні товариства, які дозволили державі провести збори акціонерів та отримати дивіденди від «Укрнафти».

Окрім того, Мін’юст спростив ведення бізнесу через переведення ряду операцій в електронний формат (запуск онлайн-сервісу, відкриття доступу до деяких реєстрів, зрівняння юридичної сили електронних та паперових документів на нерухомість тощо).

Важливими кроками у системі дотримання законів, за висновками експертів, стали ліквідація виконавчої служби та запровадження інституту приватних виконавців.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua