Мін’юст наполегливо й невпинно займається питанням звільнення політичних в’язнів з Росії, - Андрій Помазанов (відео)
середа, 20 квітня 2016, 12:02

Міністерство юстиції України не припиняє докладати зусиль, спрямованих на вирішення питання звільнення Надії Савченко та інших політичних в’язнів.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Помазанов в ефірі «Еспресо ТВ».

За його словами, і Мін’юст, і МЗС України постійно звертаються до відповідних інституцій РФ з вимогою видати українських громадян у порядку екстрадиції, щоб вони могли перебувати на території своєї держави.

«На жаль, у РФ свої закони, які абсолютно не кореспондуються з нашим законодавством. Зараз Міністерство юстиції звернулося до Росії з закликом повернути Надію Савченко, оскільки вона вже отримала реальний термін за російським законодавством, і не оскаржувала вирок», - повідомив представник «Народного фронту».

«Міністерство юстиції зробило все, що від нього залежало – направило всі петиції, і наразі очікує відповіді. Якою вона буде – можна прогнозувати: Росія може відмовити в екстрадиції Надії Савченко. Але ми все ж таки очікуємо, що міжнародні законодавчі акти вплинуть на позицію РФ, аби всі українські громадяни, які наразі є бранцями Росії, були повернуті на територію України», - зазначив депутат.

Андрій Помазанов також підтвердив, що розглядається питання щодо обміну Надії Савченко та інших українських полонених на ГРУшників Александрова та Єрофеєва, які засуджені українським правосуддям до 14 років ув’язнення.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua